Red vitezova Ružice grada

ruzice grada
  • Naziv:Red vitezova Ružice grada
  • Adresa:Frana Supila 12
  • Grad:Orahovica
  • Telefon:097 625 5325
  • Email:red-vitezova-ruzicegrada@hotmail.com

Djelatnosti: udruga za prezentaciju srednjovjekovne baštine

KONTAKTIRAJTE Red vitezova Ružice grada

 

Red vitezova Ružice grada osnovan je kao udruga čiji je rad usmjeren ka proučavanju i prezentaciji srednjovjekovne baštine grada Orahovice odnosno kulturno-povijesnog spomenika Ružice grada kao jedinstvenog hrvatskog srednjovjekovnog lokaliteta. Red je osnovan u Orahovici, 27.02. 2009.

Djelovanje Udruge Reda vitezova Ružice grada obuhvaća širok krug aktivnosti vezanih uz prikaz medievalne baštine i života srednjeg vijeka, kao što je proučavanje, promicanje i oživljavanje srednjovjekovne povijesti, tradicionalnih srednjovjekovnih zanata i obrta te zabavnih igara temeljenih na srednjovjekovnoj kulturi. Jednako tako, Red vitezova Ružice grada bavi se proučavnjem i prakticiranjem viteškog kodeksa i organizacijom viteških turnira i sličnih kulturnih i zabavnih sadržaja sa srednjovjekovnom pozadinom.

Svojim poslanjem Red smatra oživljavanje srednjovjekovne prošlosti, ali i proučavanje i širenje spoznaja o Ružica gradu i ostalim zavičajnim srednjovjekovnim spomenicima, te brigu o očuvanju zavičajne povijesne baštine.